Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr20 Οκτ 2016

Κόντρες στη Ρόδου – Λίνδου με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες


Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι πολίτες


Κόντρες στη Ρόδου – Λίνδου με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτεςΣε πίστα αγώνων ταχύτητας μετατρέπεται και πάλι κάθε βράδυ τις τελευταίες εβδομάδες η οδός Ρόδου – Λίνδου, από το ΙΚΑ έως και την διασταύρωση με Ασγούρου, μεταξύ νεαρών κυρίως οδηγών μοτοσικλετών και αυτοκινήτων.
Το θέμα αυτό που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των ίδιων των εμπλεκομένων οδηγών αλλά και των υπολοίπων οδηγών που κινούνται στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς από τις αστυνομικές αρχές (συλλήψεις, προσαγωγές και πρόστιμα) δεν σταμάτησε.
Αντίθετα, τις τελευταίες μέρες, παρατηρείται έξαρση των περιπτώσεων αυτών γεγονός που έχει φέρει στα... πρόθυρα νευρικής κρίσης δεκάδες συμπολίτες μας που διαμένουν κοντά στο συγκεκριμένο κομμάτι της Ρόδου – Λίνδου και καθημερινά βλέπουν και ακούν τι γίνεται.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες και καταγγελίες που έχουν γίνει στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, η υπόθεση αυτή των αυτοσχέδιων αγώνων που γίνονται επί της Ρόδου – Λίνδου, γίνεται συστηματικά και μεθοδευμένα και συμμετέχουν σε αυτό δεκάδες εμπλεκόμενοι ως παρατηρητές ή ως... τσιλιαδόροι.
Για τον λόγο αυτό, οι παρεμβάσεις των αστυνομικών αρχών, γίνονται με αυτοκίνητα που διαθέτουν συμβατικές πινακίδες και μοτοσικλέτες που κινούνται από περιμετρικές οδούς για να μπορέσουν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους εμπλεκόμενους.
Το ζήτημα είναι ότι αν συνεχιστούν αυτές οι κόντρες, με ταχύτητες απίστευτες κάθε βράδυ, τότε το βέβαιο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα θρηνήσουμε θύματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από ένα 10ήμερο περίπου, υπήρξε τραυματισμός αναβάτη δικύκλου κοντά στην περιοχή Ασγούρου, από τέτοιου είδους αγώνες που γίνονταν, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο Ρόδου.

ΠΗΓΗ: Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: