Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr1 Δεκ 2017

Cosmote: πλήγμα στην αξιοκρατία η παραχώρηση γραμμής στον SOSTE

Προκειμένου να διευκολύνουμε την δυνατότητα επικοινωνίας με τον σύλλογο μας (που μέχρι σήμερα καλύπτεται απο τα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ.) των όλο και περισσοτέρων ανθρώπων με θύματα απο τροχαίες συγκρούσεις που προσπαθούν να ρθούν σε επαφή μαζί μας σκεφτήκαμε να απευθυνθούμε στην COSMOTEζητώντας τη βοήθεια της με την παροχή μιας δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής.
Δεν ήμασταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την απάντηση που θα πάρουμε, αλλά το μήνυμα που μας έστειλαν ξεπέρασε κάθε προσδοκία…
Όπως μας ενημέρωσαν η παραχώρηση μιας δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής εκ μέρους τους, εκτος του ότι ξεπερνούσε τις δυνατότητες τους, θα ήταν πλήγμα στην αξιοκρατία…
Παραθέτουμε την σχετική αλληλογραφία:
Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2017
Προς: COSMOTE A.E.
ΘΕΜΑ: Παροχή δωρεάν τηλεφωνικής σύνδεσης.
Αξιότιμοι κύριοι
Ο σύλλογος μας «SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ» λειτουργει πανελλαδικά από το 2011 και συσπειρώνει πάνω από 120 οικογένειες που έχουν χάσει ανθρώπους τους σε τροχαίες συγκρούσεις.
Είναι μια δομή αλληλοστήριξης αλλά και μια συλλογική προσπάθεια στροφής της πολιτικής στην πρόληψη για το μεγάλο αυτό θέμα που δυστυχώς αφορά πλέον το σύνολο σχεδόν των οικογενειών στη χώρα μας.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για το θέμα και με δεδομένο ότι ο σύλλογος μας δεν επιχορηγείται από κανένα (δημόσιο ή ιδωτικό φορέα) θα θελαμε να σας ζητήσουμε αν είναι δυνατόν την δωρεάν παροχή εκ μερους σας μιας γραμμής σταθερού τηλεφώνου και internet για τα κεντρικα γραφεια του συλλόγου μας στην Αθήνα – Πατησίων 48.
Η προσφορά αυτή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας και για πάρα πολλούς άλλους ανθρώπους δεδομένου ότι στα πλαίσια του συλλόγου μας λειτουργεί (δωρεάν) και ομάδα ψυχολογικής στήριξης για θύματα τροχαίων και η τηλεφωνικη και διαδικτυακή μας σύνδεση θα διευκόλυνε σημαντικά την λειτουργία της.
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
ο πρόεδρος: Γιώργος Κουβίδης, ο γενικος γραμματέας: Αλέξανδρος Κρητικός
Στις 7 Νοεμβρίου πήραμε την παρακάτω απάντηση από την COSMOTE :
κ. Κουβίδη καλησπέρα σας,
Ευχαριστούμε για το αίτημα σας σχετικά με τη δωρεάν παροχή γραμμής σταθερού τηλεφώνου και internet για τα κεντρικά γραφεία του συλλόγου σας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, ανάλογα αιτήματα λαμβάνουμε απο την πλειοψηφία των φορέων που προσεγγίζουν την εταιρεία μας. Επομένως, καθώς δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν όλα από την πλευρά μας, για λόγους αξιοκρατίας, αλλά και δυνατοτήτων, δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να το ικανοποιήσουμε.
Με εκτίμηση,
Τμήμα Εταιρικής Υπευθυνότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια: