Τι είναι η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.


Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.
Στη Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 , πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρόνων στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.
Είναι μέλος:

-Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων-FEVR (Σύμβουλος του Ο.Η.Ε και του Π.Ο.Υ)
-Υποστηρικτής της Παγκόσμιας Οργάνωσης « MAKE ROADS SAFE »
-Το 2008 υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για λιγότερα θύματα με την υποστήριξη της Ε.Ε.
-Αρωγό μέλος του Ε.Δ.Ι.ΠΑ.Β (Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων , συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων)
-Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου
-Ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου
"SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"
-Υποστηρίζει την Δεκαετία Δράσης 2011-2020 για την Οδική Ασφάλεια
-Συνεργάζεται με φορείς του Δημόσιου του Ιδιωτικού τομέα, με Παγκόσμιους & Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς.

Ποιοι είναι οι σκοποί :

+Η υποστήριξη των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων από ομάδα συμβούλων ( νομικών, ιατρών, ειδικών εμπειρογνωμόνων, συγκοινωνιολόγων, μηχανολόγων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ).

+Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων των Τροχαίων Ατυχημάτων( ηθική υποστήριξη ).

+Η οργανωμένη παρέμβαση και η κοινωνική πίεση προς τους φορείς της πολιτείας, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

+Η υποστήριξη η ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση των πολιτών των ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (μαθητών, ηλικιωμένων).

Ποιο είναι το Δυναμικό της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, διαθέτει ένα τεχνοκρατικό πυρήνα από επιστήμονες- μέλη διαφόρων κλάδων ( Υγειονομικούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Μηχανολόγους- Μηχανικούς, Πραγματογνώμονες, Συγκοινωνιολόγους, Οικονομολόγους, Αναλυτές Η/Υ, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς).

Το δυναμικό της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανταποκρίνεται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις σοβαρών ερευνητικών προγραμμάτων, με θέμα την Οδική Ασφάλεια, την πρόσληψη και την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Διαθέτει επίσης ένα αξιόλογο επιτελείο έμπειρων επιστημόνων, που της επέτρεψε ως τώρα να πραγματοποιήσει πολλαπλές εκπαιδευτικές- ενημερωτικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς.

Ποιες είναι οι Δραστηριότητές της:

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παρέχει σε μόνιμη βάση Νομική, Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική Υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όταν αυτή ζητηθεί.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις ( Ημερίδες, Έκθεση φωτογραφίας , Δράσεις σε ανοικτούς χώρους, Διδασκαλία σε Σχολεία Α/ας και Β/ας Εκπαίδευσης, Σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, Ενημερωτικές ομιλίες σε Δήμους της Ρόδου) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν την Οδική Ασφάλεια και έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στους φορείς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Έχει εκδώσει ενημερωτικά έντυπα με έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη αποτελεσμάτων χρειάζεται δραστηριοποίηση από τους πολίτες, υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και αλλαγή της αρνητικής νοοτροπίας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλο αριθμό Θυμάτων Τροχαίων δυστυχημάτων και με επικίνδυνους δρόμους για ασφαλή οδήγηση.

http://www.efhtita.gr22 Ιουλ 2016

Το αυτοκίνητο νεκρού οδηγού έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο,_90351425_carcrash4
Οι γονείς ενός νέου ανθρώπου που σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του χτυπήθηκε με μεγάλη ταχύτητα από άλλο ΙΧ, τοποθέτησαν τα συντρίμμια του έξω από το Westminster συμμετέχοντας στην εκστρατεία για αυστηρότερες ποινές της οργάνωσης για την οδική ασφάλεια Brake.
Ο Joseph BrownLartey πέθανε όταν το όχημά του κόπηκε στα δύο όταν χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Addil Haroon στο Rochdale το 2014.Smash-between-two-Audi-cars
Ο δράστης, 18 ετών τότε, παραβίασε το κόκκινο ενώ οδηγούσε μέσα σε κατοικημένη περιοχή με 80mph (περίπου 130 km/h) και στη συνέχεια φυλακίστηκε για έξι έτη.
Ο ο κ. BrownLartey, πατέρας του θύματος είπε ότι ήταν σαν να τους «χτύπησαν κατάμουτρα δύο φορές». Ο Joseph ήταν 25 ετών όταν πέθανε, και ο πατέρας του Ian είπε ότι είναι «πολύ αναστατωμένος» από το γεγονός ότι ο δράστης θα είναι νεώτερος όταν θα βγει από τη φυλακή. «Είναι ακριβώς σαν να μας χτύπησαν κατάμουτρα δύο φορές. Χάνεις το γιο σου και, στη συνέχεια, το νομικό σύστημα το οποίο εμπιστεύεσαι θα σε απογοητεύσει επίσης, είπε.
Η κα Dawn BrownLartey, μητέρα του Joseph, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «αποτρεπτικό” για να σταματήσει τους ανθρώπους απo   το να οδηγούν επικίνδυνα.
«Οι δικαστές δεσμεύονται από τις νομοθετημένες κατευθυντήριες γραμμές και οι κατευθυντήριες γραμμές πρέπει να αλλάξουν”, είπε. Ώρες πριν από τη θανατηφόρα σύγκρουση, ο Haroon φωτογράφισε με το κινητό του  το κοντέρ του αυτοκινήτου με ταχύτητα 142 mph. (228 km/h).
Έστειλε μήνυμα με το κινητό σε ένα φίλο γράφοντας: “Από το Leeds στο Rochdale σε 11 λεπτά. Πιάσε με” (απόσταση: 33.5miles = 54km)
Στο Δικαστήριο, παραδέχτηκε την ενοχή του για πρόκληση θανάτου από επικίνδυνη οδήγηση, χωρίς άδεια οδήγησης και με ανασφάλιστο όχημα. Η καμπάνια του Brake για Δικαιοσύνη στους Δρόμους υποστηρίζει ότι οι οικογένειες «προδίδονται ξανά και ξανά από το δικαστικό μας σύστημα», και ζητά αυστηρότερες ποινές για τους οδηγούς που προκαλούν τραυματισμούς με συνέπεια αναπηρία ή θάνατο.
Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε απο την Brake, 66% των ανθρώπων έχουν την άποψη πως αυτοί που σκοτώνουν θα πρέπει να φυλακίζονται τουλάχιστον για δέκα χρόνια.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.000 άτομα έδειξε επίσης ότι 91% πιστεύουν ότι στους οδηγούς που προκαλούν μια θανατηφόρα σύγκρουση υπό την επίδραση αλκοόλ ή τοξικών ουσιών θα πρέπει να αποδίδεται η κατηγορία ανθρωποκτονίας, η οποία περιλαμβάνει την πιθανότητα ισόβιας κάθειρξης. Ο Gary Rae, υπεύθυνος για τις καμπάνιες του Brake δήλωσε:
«Οδηγοί που σκοτώνουν, ενώ διακινδυνεύουν παρανομώντας πάρα πολύ συχνά χαρακτηρίζονται ως «αμελείς» στα μάτια του νόμου, και στη συνέχεια τους επιβάλλονται προσβλητικά χαμηλές ποινές, όταν οι πράξεις τους μπορούν να περιγραφούν μόνο ως επικίνδυνες και καταστρεπτικές.» 
Joseph Brown-Lartey
Joseph Brown-Lartey

Δεν υπάρχουν σχόλια: